CUM PUI BAZELE UNUI BUSINESS DE ACASA

In aceasta perioada marcata de pandemia de coronavirus, businessurile care pot opera de acasa sau in regim remote ofera cele mai multe posibilitati si oportunitati angajatilor. O astfel de afacere iti ofera flexibilitate, dar te pune in fata unei adevarate provocari in ceea ce priveste asteptarile fata de profit.

Un business de acasa nu are o reteta magica prin care poti avea succesul scontat si o dezvoltare rapida, ci necesita munca, atentie si ambitie. Iata ce ar trebui sa faci daca iti doresti sa pui bazele unei astfel de idei:

Analizeaza-ti abilitatile

Inceperea unei afaceri te obliga sa-ti analizezi abilitatile, pentru a-ti da seama care sunt sansele sa poti excela in domeniul ales de tine. Chiar daca esti o persoana talentata in anumite aspecte, precum designul, vei fi nevoit sa ocupi mai multe pozitii in cadrul noii tale afaceri. Vei avea nevoie de cunostinte de marketing, sales si management, iar cel putin la inceput, va trebui sa devii si un recruiter destul de bun. Insa, daca dorinta ta de a porni o afacere este suficient de puternica este suficient sa lasi abilitatile tale de inceput sa te recomande, iar restul va veni de la sine si cu multa munca.

Fa un plan de afaceri

Cand ai o viziune despre felul in care vrei sa arate businessul tau, va trebui sa te ocupi de planul de afaceri si sa analizezi resursele pe care le ai la dispozitie. Finantarile iti pot ridica probleme, mai ales daca nu ai un buget consistent pentru inceput, dar poti gasi solutii la indemana. Un credit te poate ajuta sa pui pe picioare o idee ingenioasa de afaceri si sa te lansezi cu succes in domeniul antreprenorial. Planul de afaceri te va ajuta sa definesti businessul de care vrei sa te ocupi, sa analizezi nevoile financiare, dar si sa pui la punct o strategie. De asemenea, daca vrei sa cauti finantari si parteneri, vei avea nevoie de un plan bine pus la punct, care acopera o analiza detaliata a pietei, a profilului clientului ideal si a motivelor pentru care ideea ta de afacere va aduce ceva nou si inedit.

Nu renunta la jobul tau

Pasiunile si hobby-urile se pot transforma cu usurinta in afaceri profitabile, dar trebuie sa tii cont de perioada de inceput, in care nu vei avea profit, ci vei iesi de cele mai multe ori pe minus. Daca pasiunea pentru un domeniu te impinge sa incerci ceva nou si sa faci o schimbare majora in cariera, nu renunta la jobul tau inainte ca afacerea pe care o pornesti sa se dezvolte sub ochii tai. Vei fi nevoit sa-ti gestionezi timpul intr-o maniera care iti permite sa lucrezi intens la businessul tau, dar si sa te bucuri de un venit constant, fie ca lucrezi full-time sau part-time. Resursele financiare sunt cele care iti vor ridica probleme o perioada mai lunga de timp si este recomandat si nu renunti prea repede la una dintre cele mai importante. Fii pregatit pentru un stil de viata alert, cu putine ore de somn, dar cu satisfactii care nu vor intarzia sa apara. Odata ce businessul tau de acasa devine cunoscut, vei putea sa te bucuri de o adevarata schimbare in cariera.

Dezvoltarea unui business de acasa pare o idee mai buna ca oricand pe timp de pandemie. Trebuie sa stii, insa, ca lucrurile nu vor fi atat de simple si va trebui sa-ti dedici cea mai mare parte a timpului in acest scop si sa te lasi condus de ambitie.

Sursa: https://ideideafaceri.manager.ro/articole/afaceri-online-23/cum-pui-bazele-unui-business-de-acasa-20044.html