3 idei de afaceri profitabile pentru tineri. În ce domenii pot câștiga bani frumoși

Tinerii sunt mereu în căutarea unei idei de afaceri profitabile. Iar unul dintre business-urile anului 2020 este franciza.  Doriți să vă instalați în mediul urban, în zonă rurală sau să rămâneți la domiciliu? Căutați o înterprindere inovatoare? Franciza este un mare rezervor de idei și concepte inovatoare, care pot fi reproduse la scară mică sau mare într-un anumit teritoriu, odată ce modelul este bine stabilit. Zeci de standuri noi expoziționale, personalizate, care prezintă în fiecare an spectacolul franciză demonstrează acest lucru, prin primirea de cereri pentru a crea noi branduri.

Idei de afaceri rentabile pentru tineri. Cum poți lua bani buni

Raluca Stanciu, senior consultant, departament dezvoltare, unul dintre cei mai experimentați consultanți de franciză, explică pe site-ul francize.ro: “Indiferent dacă francizarea se face la nivel național sau internațional procedura este destul de asemanatoare. Trebuie să aveți un plan de afaceri și un buget detaliat; trebuie să aveți contracte și manuale; trebuie să aveți un pachet de franciză atractiv; trebuie să aveți profilul de francizat și procesul de recrutare bine definit;  trebuie să aveti procesul pentru trainingul inițial și pentru asistență și monitorizare”.

1. Idei în domeniul comerțului

Distribuirea de produse cosmetice, produse locale etc., de exemplu, prin comercializarea lor online. Crearea unei activitatăți de catering itinerant, exotică, de exemplu, sushi. Gândiți-vă și la o băcănie mobilă în zonele rurale mai îndepărtate. Importați artizanat marocan sau indian.

Apoi, de ce să nu fiți atrași și de activitați de bricolaj, care, potrivit digi.24, cresc dublu față de alte țări. De exemplu, grupul german Hornbach se așteaptă la o cifră de afaceri de 4,7 miliarde de euro, în anul financiar 2020-2021, administrând magazine de materiale de construcții și grădinărit în nouă țări din Europa: Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveția, Cehia, Slovacia, Suedia și România.
Ce-ar spune tinerii care vor să se lanseze în afaceri dacă ar lua în calcul și o spălătorie ecologică a mașinilor sau o mică unitate de reparații ale acestora? Ar fi o activitate destul de susținută și ar crea profit. Despre saloane de tatuaje nu mai încape vorbă, mai ales dacă s-ar folosi plante de diferite culori.

2. Idei de afaceri în sectorul agricol

Cultura sofranului implică multă muncă, în procesul de cultivare, cât și în cel de recoltare. “Cred ca un motiv pentru care această cultură nu se bucură de atenția cuvenită este că oamenii devin reticenți atunci când nu scot profitul în primul an. Din al doilea an încep altă cultură. Din păcate, la șofran ai nevoie de răbdare în acest sens. Ar fi o afacere foarte bună mai ales că recoltarea lui, unde ai nevoie de oameni, se face cand lumea nu mai are mai nimic de lucrat la câmp.

Prețurile pentru șofran pot ajunge și la 20 de euro gramul, dar la export. În țară, din păcate, e greu să obții și un preț de 10 euro pe gram, deși el valoreaza mult mai mult. Vorbim de șofran pur, natural. Bulbii se comercializează cu circa 1,5 – 2 lei bulbul. Dupa 4 ani, dintr-un bulb se fac 12-15 bulbi”, spune Lucian Mindoiu, din județul Dolj, care s-a decis acum 4 ani să cultive șofran, din pasiune, pe o suprafata de 250 mp.

3. Crearea unei afaceri la domiciliu

A devenit un vis pentru mulți oameni, mai ales pentru tinerii care doresc să-și îmbine mai bine viața profesională cu cea privată. Începerea unei afaceri la domiciliu s-a transformat în obișnuită ca urmare a apariției statutului de lucrători independenți și apoi a microîntreprinderilor, iar tendința se accelerează. Se poate crea chiar o întreprindere de home-staging.

Un home staging profesionist pentru care fiecare pătrățel al unei locuințe contează, lumina, accesoriile, astfel încât biroul să fie primitor pentru a fi închiriat.  Tinerii pot deveni profesori de yoga la domiciliu, graficieni sau fondatori de site-uri/bloguri. Sunt activități foarte competitive care implică eforturi semnificative. De asemenea, pot înființa o companie de asistent administrativ la domiciliu (telesecretariat).

Multe joburi ar mai fi de enumerat, bonă, traducător etc. Totul e ca afacerea să vă motiveze, să o gândiți bine înainte de a porni la drum și să nu vă descurajați de la primul eșec.

Sursa: https://www.impact.ro/3-idei-de-afaceri-profitabile-pentru-tineri-in-ce-domenii-pot-castiga-bani-frumosi-83611.html