Idei de afaceri care pot fi pornite cu bani putini

Cand iti doresti sa pornesti o afacere si nu ai toti banii pe care ti i-ai dori, alegi ceva mai mic. Iata cateva idei ce pot fi lansate cu o suma modica.

Inainte de toate, nu uita ca e important sa ai un plan de afaceri! Iti va garanta succesul si te va ajuta sa-ti cheltui inteligent banii!

Magazin online

Comertul online a cunoscut o dezvoltare impresionanta in ultimii ani in tara noastra. Datele specialistilor din e-commerce arata ca valoarea cumparaturilor online a crescut constant.

Magazinele online se pot promova prin retelele de socializare cu un buget relativ mic. Totodata, magazinele virtuale au si cheltuieli scazute pentru ca nu e nevoie sa inchiriezi un spatiu comercial. In ultimii ani, magazinele online au devenit o concurenta notabila pentru magazinele stationare, asa ca poti paria pe o asemenea afacere. 

Consultanta online

O alta idee de afacere este oferirea de servicii de consultanta online. Esti un bun jurist? Poti oferi consultanta juridica online contra unui cost. Poti, de asemenea, sa oferi consultanta pe chestiuni de contabilitate, sau pe domenii precum accesarea de fonduri europene. Practic, in functie de profesia si de studiile tale, poti oferi consultanta in nenumarate domenii, iar logistica necesara pentru a pune pe picioare o asemenea afacere este destul de simpla. Un site este suficient pentru a incepe o asemenea afacere. 

Servicii de creare/editare texte

Crearea si editarea textelor pentru diverse publicatii sau pentru magazine online a devenit tot mai cautata in ultima vreme. De altfel, ultimii ani au fost guvernati de sintagma „content is king”, asa ca cei care isi doresc o afacere in acest domeniu vor descoperi o piata in plina ascensiune. 

Atelier de croitorie

Atelierele de croitorie pot fi dezvoltate de la o singura persoana si o singura masina de cusut, urmand ca mai apoi sa se dezvolte cu alte investitii si alti angajati. Astfel de ateliere cunt cautate pentru modificari si retusuri, dar si pentru transformarea unor piese vestimentare in unele noi. Cu resurse minime, se poate da startul unei afaceri infloritoare. 

Atelier auto

Iata un alt exemplu de servicii de care este nevoie mereu. Daca reusesti sa formezi o clientela, atunci atelierul auto poate aduce venituri indestulatoare. Succesul unui atelier auto depinde si de localizarea lui. Intr-o zona in care nu prea exista astfel de servicii, va fi extrem de cautat, pentru ca orice sofer are nevoie de mici reparatii din cand in cand. Pentru a deschide un atelier auto este nevoie de un imobil special conceput pentru asta – in care sa poata intra masinile – si mai este nevoie de personal (cel putin 2 mecanici) si de instrumente pentru repararea masinilor. Nu este o investitie foarte mare si poate aduce profit inca din primul an.

Sursa: https://ideideafaceri.manager.ro/articole/idei-de-afaceri-1/idei-de-afaceri-care-pot-fi-pornite-cu-bani-putini-19872.html