Cum să supraviețuiești unei perioade financiare dificile

Recesiunile te pot lovi în orice moment și nu există o modalitate reală de a le evita. Supraviețuirea unei recesiuni din perspectiva unei microîntreprinderi este doar o problemă de a ști care sunt opțiunile și de a le folosi cu înțelepciune.

1. Cunoaște-ți situația

Există multe modalități de a obține o imagine de ansamblu detaliată a operațiunilor curente și este important să folosim tehnologia modernă la potențialul său maxim în această privință. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți operațiuni financiare mai complexe care se întind pe mai multe domenii, scrie business.com.

2. Așteaptă-te la scăderi treptate

Nu este rezonabil să te aștepți ca piața să înceapă să se stabilizeze imediat. De fapt, atunci când treci printr-o recesiune, este foarte important să acorzi atenție modului în care piața se schimbă și să presupui că va merge într-o direcție mai proastă la fiecare pas.

3. Apelează la economiile de urgență

Un cont de economii este întotdeauna o idee bună , dar mai ales atunci când conduci o afacere mică. Este important să păstrezi economiile în orice moment și să le contabilizezi. Nu știi niciodată dacă ai putea avea nevoie de acele economii pentru ceva și mai important mâine.

4. Ia în considerare acordarea unui împrumut

Un împrumut este o altă opțiune  dacă vrei să treci rapid prin situație. Desigur, un împrumut trebuie utilizat în mod responsabil, pentru că te poate pune într-o situație și mai gravă dacă nu ești atent.  

5. Taie unde e surplus

Este o idee bună să începi să te gândești la cum poți economisi niște bani prin optimizarea cheltuielilor tale. Există multe lucruri pe care le-ai putea face în acest sens, iar unele dintre ele nu sunt imediat evidente.

6. Analizează-ți progresul

Asigură-te că ai o imagine de ansamblu obiectivă asupra punctului în care te afli. Când treci printr-o recesiune, e ușor să crezi că nu te descurci deloc bine, când în realitate lucrurile stau cu totul altfel.

7. Pregătește-te pentru recuperare

Pune la punct  un sistem pe care îl urmezi în timpul recuperării companiei tale și asigură-te că toți angajații se află pe aceeași pagină cu privire la ceea ce trebuie făcut în viitorul apropiat.

Nu trebuie să vă fie teamă de recesiune. Până la urmă, întreaga piață trece prin aceleași probleme ca și tine, iar alte companii trebuie să se alinieze și la acea situație.

Sursă  business.com.