Ce este Innotech Student 2020: program de fonduri nerambursabile pentru studenți

Innotech Student 2020 este un program de antreprenoriat prin care statul român își propune să acorde fonduri nerambursabile de până la 50.000 de euro studenților care vor să-și deschidă o mică afacere în România.

Schema de finanțare Innotech Student, pe scurt

Fonduri nerambursabile propuse pentru fiecare proiect depus: maximum 50.000 de euro.

Bugetul schemei de finanțare: 20 milioane euro.

Sursa propusă pentru asigurarea fondurilor nerambursabile: fonduri europene din POCU 2014-2020 (Programul Operațional Capital Uman, Politica de Coeziune a Uniunii Europene).

Cine poate depune proiecte Innotech Student: administratori de granturi (ONG, patronate, sindicate, universități etc.).

Cum ajung banii la beneficiari: administratorii de granturi ar urma să cheme studenții să se înscrie în proiecte, cu planuri de afaceri, pentru a primi fondurile nerambursabile.

Ce fel de proiecte de antreprenoriat vor fi finanțate: afaceri orientate către tehnologii de vârf (ex.: robotică, automatizări industriale, biotehnologii).

”Vrem să vedem în ce măsură putem să selectăm proiecte pe partea aceasta de tehnologii de vârf”, a declarat, pentru StartupCafe.ro, Marcel Boloș, ministrul interimar al Fondurilor Europene (6 martie 2020).

Cine va selecta proiectele depuse: administratorii de granturi, după reguli stabilite prin ghidul solicitantului.

Când va fi lansat ghidul solicitantului: ghidul solicitantului ar urma să fie scos în consultare publică la începutul lunii aprilie (probabil 6-10 aprilie 2020), timp de o lună.

Când va începe sesiunea depunerii de proiecte: sesiunea pentru depuneri de proiecte ar trebui să pornească la începutul lunii iunie 2020 (1-4 iunie, probabil) și să se încheie la începutul lunii septembrie 2020.

Apelul de proiecte va încuraja inițiativele antreprenoriale încă din timpul facultății, se mai spune în anunț.

Sursa: https://www.startupcafe.ro/finantari/innotech-student-fonduri-nerambursabile-studenti.htm