5 adevaruri care definesc un antreprenor

“Antreprenoriatul se învaţă, nu te naşti cu el. Un antreprenor în adevăratul sens al cuvântului este cineva care creează o afacere nouă având ca punct de plecare doar imaginaţia”, susţine Michael E. Gerber, autorul bestsellerului “Mitul Întreprinzătorului”, supranumit de INC Magazine “Guru micilor afaceri”. Gerber vorbeşte, într-un articol publicat pe flipboard.com, despre cinci mari calităţi care stau la baza “noului antreprenoriat”.   Gerber vorbeşte despre antreprenoriat şi care sunt atributele care-l definesc pe un antreprenor.adevărat:

1. Antreprenorul este un inventator. Inventatorii pun întrebări: “Ce lipseşte din imagine?” Şi apoi răspund prin inventarea piesei care lipseşte. În timp ce inventatorii creează produse noi, antreprenorii inventează afaceri noi. Pentru un antreprenor, afacerea pe care o inventează este un produs, un produs unic care iese în evidenţă într-o lume a produselor comune de afaceri.

2. Un antreprenor nu cumpără oportunităţi de afaceri ci le creează. Oportunităţile de afaceri, ca de exemplu francizele, sunt create să asigure succesul oamenilor care le cumpăra atât timp cât urmează tiparul. Dar pasiunea unui antreprenor nu este de a conduce o afacere de succes creată de altcineva ci, de a crea o afacere unică care va deveni de success.

3. Creaţia este contagioasă. Pasiunea antreprenorului , este nu numai din inventarea unui afaceri noi, dar şi din bucuria altor oameni care experimentează prin invenţia sa. Fiecare client  al unei idei de afaceri admira originalitatea, genialitatea şi performanţă pe care a avut-o antreprenorul.

4. Pentru un antreprenor măsură succesului este dezvoltarea. Adevăraţii antreprenori ştiu că obiectivul fiecărei afaceri este dezvoltarea.O evoluţie lentă sau o stagnare a afacerii este ca un spectacol de care nimeni nu se bucură. O afacere de care nimeni nu se bucura trebuie încheiată repede astfel încât toată lumea este liberă să-şi caute experienta dorită în altă parte. 

5. Oricine are abilitatea de a deveni antreprenor. Oricine îşi doreşte poate să devină antreprenor pentru că toţi avem acea scânteie de creativitate şi inventititate. Prin urmare oricine are abilitatea să concepa o ideea grozavă pentru afaceri – o idee simplă poate fi spectaculoasă şi poate creea o afacere originală plecând de la idee. Unii oameni au nevoie de mai mult timp decât alţii să-şi dezvolte capacitatea de a inventa dar, pentru toţi presupune un proces de descoperire şi dezvoltare iar răbdarea este cheia pentru a-şi dezvolta această abilitate. În ciuda crezului tuturor, antrepreprenoriatul se educa, nu te naşti cu el.

Sursă

https://www.startupcafe.ro/stiri-afaceri-21303997-5-adevaruri-care-fac-diferenta-intre-antreprenori-cei-care-detin-afacere.htm