Pași pentru inițierea unei microîntreprinderi online

Există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a vă garanta succesul atunci când începeți o afacere online. Oricine, de la începător până la antreprenor experimentat, poate beneficia de acest proces în învățarea modului de a începe o afacere online.

Pentru a vă mări șansele de succes, începeți cu o piață. Trucul este găsirea unui grup de oameni care caută o soluție la o problemă, dar nu găsesc multe rezultate. Internetul ușurează acest tip de cercetare de piață: Vizitați forumurile online pentru a vedea ce întrebări își pun oamenii și ce probleme încearcă să rezolve.
Verificați concurenții dvs. potențiali vizitând site-urile lor și luați notă de ceea ce fac pentru a satisface cererea. Apoi puteți utiliza ceea ce ați învățat și puteți crea un produs pentru o piață care există deja .

Proiectați și construiți site-ul.

După ce ați obținut cercetarea de piață și produsul, acum sunteți pregătit pentru designul dvs. web. Nu uitați să-l păstrați simplu. Aveți mai puțin de cinci secunde pentru a atrage atenția.

Alegeți unul sau două fonturi simple pe un fundal alb, faceți-vă navigarea simplă și clară la fel pe fiecare pagină. Faceți procesul de cumpărare ușor, site-ul dvs. este magazinul  online, așa că faceți-l ușor de navigat pentru clienți.

Folosiți motoarele de căutare pentru a conduce cumpărători pe site-ul dvs.

Publicitatea cu plată pe click este cea mai simplă modalitate de a obține trafic pe un site nou. Are două avantaje : anunțurile PPC apar în paginile de căutare imediat, iar în al doilea rând, anunțurile PPC vă permit să testați diferite cuvinte cheie, precum și titluri, prețuri și abordări de vânzare.

Stabiliți-vă o reputație de expert

Oamenii folosesc internetul pentru a găsi informații. Oferiți aceste informații gratuit și veți vedea mai mult trafic și clasamente mai bune în motoarele de căutare. Secretul constă în includerea întotdeauna a unui link către site-ul dvs. cu fiecare informație.

Oferiți conținut gratuit și expert. Creați articole, videoclipuri sau orice alt conținut pe care oamenii îl vor considera utili. Distribuie conținutul respectiv prin directoare de articole online sau site-uri de social media. Includeți linkuri „trimiteți unui prieten” cu conținut valoros pe site-ul dvs. web.

Creșteți veniturile prin vânzări

Cel puțin 36% dintre persoanele care au cumpărat de la dvs. o să cumpere din nou. Închiderea acelei prime vânzări este de departe cea mai dificilă parte – fără să mai vorbim de cea mai scumpă. Puteți convinge clienții să revină prin câteva tactici:  Oferiți produse care completează achiziția inițială.

Internetul se schimbă atât de rapid încât un an online este egal cu aproximativ cinci ani în lumea reală. Dar principiile modului de a începe și a dezvolta o afacere online de succes nu s-au schimbat deloc. Dacă începeți doar o afacere mică online, rămâneți la această secvență.

Sursă https://www.managerexpress.ro/antreprenoriat/pasi-pentru-initierea-unei-microintreprinderi-online.html