3 Moduri În Care Start-Up-Urile Își Pot Construi Loialitatea Clienților Lor

Una dintre cele mai mari provocări ale unei companii la început de drum este să se vândă cât mai bine pe piață, să-și contruiască loialitatea clienților lor.

Companiile investesc mult în dorința de a obține loialitatea clienților, care le vor cumpăra în mod constant serviciile sau produsele.

Iată 3 metode ce pot fi aplicate și de companiile mici, cu resurse financiare mici:

  1. Obsesia pentru calitate.
    Calitatea este tot ce contează.

Indiferent de cât de bine arată produsele tale sau de succesul campaniilor de marketing, dacă produsele sunt sub standard, clienții nu le vor mai cumpăra a doua oară și nu vor fi loiali. Obsesia pentru construirea calității produselor înseamnă să-ți iubești clienții, să pui pasiune în ceea ce faci, să lucrezi cu convingerea că produsele tale îmbunătățesc calitatea vieții clienților tăi.Dacă produsele sunt de calitate, clienții se vor îndrăgosti de ele și vor cumpăra de la tine o perioadă mai lungă de timp.

2. Fii acolo când clienții tăi au nevoie de tine
Trebuie să fii tot timpul la dispoziția clinților atunci când aceștia au nevoie de asistență, dacă vrei să îți devină loiali. Iar una dintre cele mai simple metode este să fii activ pe social media.

Nu estima niciodată un client. Răspunde la orice telefon, mesaj, email, etc. Înțelege că o afacere nu înseamnă doar să vinzi, ci și să oferi informațiile de care au nevoie clienții tăi.

3. Fii social.
Sunt câteva moduri prin care afacerea ta fi mai apropiată de oameni și să atragă mai mulți clienți

Începe cu:

  • comunicare constantă – abordează clienții și cere opinia lor despre produsele sau serviciile tale. Nu doar pentru promovare, ci ca prieten, astfel le sporești încrederea și loialitatea.
  • fii prezent acolo unde clienții tăi se regăsesc cel mai bine. Pe Facebook, Twitter, Snapchat, sau altele. Dezvoltă o strategie de comunicare social media pentru a trimite informări zilnice și a ține legătura cu urmăritorii tăi.
  • prezintă-ți produsele nu pentru nevoia de a fi utlizate, ci pentru dorința de a arăta sau de a se simți bine. Fii creativ.

Ține minte. Doar clienții mulțumiți vor reveni să cumpere, vor deveni loiali brandului tău!

Sursă http://antreprenor.info/2019/12/03/3-moduri-in-care-start-up-urile-isi-pot-construi-loialitatea-clientilor-lor/