5 reguli pentru a încheia o afacere de succes

De cât de mult capital ai nevoie cu adevărat pentru a ridica o afacere? Răspunsul la această întrebare este unul dintre motivele pentru care un plan de afaceri bine pus la punct este foarte important.

Dacă strângi prea puţini bani rişti să intri în criză înainte ca  afacerea ta să poată începe. Dacă previziunile îţi arată că vei avea un flux pozitiv de numerar într-un an, acele disponibilităţi de numerar viitoare vor putea alimenta creşterea, asta în plus faţă de capitalul de pornire strâns de la investitori.

În continuare îţi prezentăm anumite reguli valabile pentru strângerile de fonduri într-o afacere:

  1. Evaluează  suma de care ai nevoie pentru afacere şi apoi dublează rezultatul

Dacă poţi evita rundele suplimentare de strângeri de fonduri, vei evita  întreruperile, şi de multe ori vei ajunge să păstrezi mai mult din compania ta.

  • Estimează veniturile într-o mod optimist, dar realist

Păstrează-ţi proiecţiile optimiste, dar realiste. Oferă cercetări şi date care îţi susţin concluziile. Dacă vei începe de undeva mai de sus, vei putea ajunge la o ofertă mai bună decât dacă ai fi început de jos.

  • Păstrează o stare de echilibru şi control

Dacă nu ai dreptul de proprietate majoritar atunci eşti prin definiţie un acţionar minoritar. Asta înseamnă că poţi fi eliminat din propria afacere dacă majoritatea votează împotriva ta. Orice decizie pe care o iei sau sugestie pe care o faci poate fi întoarsă împotriva ta sau poate fi ignorată. O excepţie de la lucrul acesta este în cazul în care compania ta este un SRL al cărei acord de funcţionare îţi oferă drepturi speciale şi autoritate de luare a deciziilor care îţi permit să păstrezi controlul chiar şi cu un pachet minoritar de acţiuni.

  • Da dovadă de încredere şi pasiune

Încrederea în sine este foarte importantă. Când ceri bani, nu arăta niciodată slăbiciune sau disperare. Investitorii vor să-şi încredinţeze banii unei persoane în care cred.

  • Prezintă documente de investiţii la întâlnire

Pune la punct termenii standard .Niciun investitor nu ar trebui să obţină o ofertă mai bună doar pentru că pot negocia un aranjament mai bun. Fii pregătit să arăţi cât de implicat eşti în afacere. Investitorii vor să ştie că ei nu sunt singurii care îşi pot asuma un risc, dar nu trebuie neapărat să vii cu finanţe. Trebuie doar să demonstrezi cât de implicat şi motivat eşti în aventura ta.

Sursă

https://portalmanagement.ro/