Una din patru femei din Romania sunt asociate în companii

În România un sfert din antreprenori sunt femei, o raport foarte bun faţă de alte ţări.

În urma unei statistici a rezultat faptul că firmele din România au mai puţin de 40% dintre acţionari sau asociaţi de gen feminin.

Conform ONRC, la finalul lunii iulie 2019, dintre cele 968,000 de companii din ţară, exista 1,4 milioane de asociaţi sau acţionari. Între cifrele de anul acesta şi cele din ultimii 2 ani nu este o discrepanţă foarte mare.

Primul program de finantare dedicat afacerilor conduse de femei

Mastercard Index of Women Entrepreneurs a realizat un studiu cu privire la femeile antreprenor, din care a reieşit faptul că cel mai mare dezavantaj în a fi femeie antreprenor este lipsa de finanţare pentru a începe şi dezvolta un business.

Cel mai mare club de afaceri feminin din România, Elite Business Women, cu un număr de 10,000 de membre a lansat un program unic de finanţare, Elite Business Women Investment Fund, doar pentru femei.  Proiectul respectiv se desfăşoară printr-o metodă originală şi rar utilizată de alte companii, „marketing prin afiliere”.

“Din poziţia de lider al Elite Business Women, observ cu drag cum se dezvoltă o comunitate de femei antreprenor, în special pe categoria de vârsta 20-35 de ani şi trendul este cu siguranţă unul pozitiv.

În România, avem o pătrime femei antreprenor, o rată foarte bună, faţă de alte ţări, cum este Slovenia de exemplu, unde sunt doar 10% femei antreprenor din totalul companiilor.” a declarat Bianca Tudor, fondatoarea Elite Business Women.

Key finance a realizat un studiu pe afacerile din zona IMM-urilor din România, din care reiese că din 650,000 de companii IMM din România, 10% sunt profitabile.

Bianca Tudor este de părere că în următorii ani, în România va avea loc o dezvoltare majoră.   

Sursă: https://www.wall-street.ro/articol/Economie/245253/una-din-patru-femei-din-romania-sunt-asociate-in-companii.html