Ce trebuie să știi despre antreprenoriat, înainte să fie prea târziu

Un antreprenor, la începutul afacerii, este nevoit să se implice în toate activităţile însă într-o anumită ordine strictă din punct de vedere prioritar.

Sfatul lui Tommy Mello, fondator al unei companii cu o valoare de 30 de milioane de dolari, este respectarea planului şi concentrarea pe lucrurile foarte importante.

Pe parcursul afacerii, atenţia antreprenorul nu trebuie sa fie orientata pe alte lucruri care nu se găsesc în planul principal. De exemplu o ofertă care pare foarte atrăgătoare la momentul respectiv, pe termen lung poate afecta imaginea şi capitalul afacerii pe termen lung.

La începutul afacerii, antreprenorul, se ocupă de vânzări, contabilitate şi chiar producţie dar pe parcurs este nevoit să angajeze personal pentru o dezvoltare continuuă.

Afacerea trebuie analizată din punct de vedere al numarului necesar de angajaţi, iar pentru asta antreprenorul trebuie să facă o schemă organizatorică pentru rolul fiecărei persoane.

După primele angajări, antreprenorul poate stabili clar instrucţiunile şi ce aşteptări să aibă pentru persoanele respective.

Un antreprenor vizionar, îşi stabileşte următoarea activitate din timp pentru o eficienţă cât mai bună dar şi pentru riscuri mai mici.

Mello sugerează antreprenorilor să se gândească la cum va arăta afacerea lor peste 5 ani şi să facă un plan pentru a atinge respectivul obiectiv.

Pentru a uşura munca, antreprenorii trebuie să conceapă sisteme şi procese şi să caute CRM-uri.   

Deşi nu toate obiectivele o să fie realizate la prima încercare, doar prin perseverenţă compania se va dezvolta.

Sursa: https://start-up.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-antreprenoriat-inainte-sa-fie-prea-tarziu/