Aliz Kosza, manager cu 37 de ani de experienţă, un model de succes

Aliz Kosza, are o experienţă de 37 de ani de business, lucrând în 17 industrii diferite şi de 4 ori în poziţia de CEO. Are o experienţă foarte mare în analiza unui business, strategie şi construcţia brandului.

Unele dintre cele mai mari companii, la nivel internaţional, pe care le-a condus sunt Orkla Foods Romania, MOL Romania sau Fabryo Corporation.

Aliz oferă sfaturi antreprenorilor din poziţia de business mentor şi introduce diversele afaceri ale acestora într-un program de mentorat care are la bază  o evaluare integrată şi o diagnoză a business-ului.

Pe parcursul a 5 ani ca business mentor, Aliz a reuşit să depisteze şi să rezolve diverse probleme a zeci de afaceri şi companii.

Aliza Kosza recomandă a învăţa din greşelile superiorilor în ceea ce priveşte comportamentul cu oamenii din subordine.

„Este cea mai crunta si valoroasa scoala, dar si cea mai grea lectie, pentru ca simti pe propria piele toate acele mizerii care se revarsa asupra ta din autosuficienta, ipocrizia si frustrarile celor care te conduc. Drama multor manageri este ca ii imita pe superiori in comportamentele lor de sef, in loc sa elimine aceste comportamente in relatia cu subalternii lor ”, a spus ea.

Un alt lucru important pe care îl recomandă este de a nu asimila umanitatea cu vulerabilitatea. Deşi Aliza Kosza avea rezultate foarte bune în cadrul unor companii, conducerea i-a reproşat faptul că est mult prea umană pe când ar fi trebuit să fie mai diplomată.

Ea declară că „ paradoxal, exista o teamă infinită de a vorbi despre suflet, pentru că în business pragmatismul şi ipocrizia (mă refer aici la companiile mari) sunt înca la rang de virtute.

Aliza este de părere că oamenii cu poziţii înalte, care au o responsabilitate ridicată, tind către anxietate din cauza temerii de vulnerabilitate.

Statistic, oamenii care se tem să fie mai umani sau cred că performanţa la muncă este adusă de presiunea pe alţi oameni, au cele mai frecvente crize existenţiale.

Sursa:https://www.wall-street.ro/articol/Economie/243846/manager-cu-37-de-ani-de-experienta-metoda-me-too-sau-copy-paste-nu-functioneaza.html