5 lucruri despre antreprenoriat care nu vor fi spuse de nimeni

1. Nu veți deveni bogat, cel puțin nu imediat

Dacă vreți să aveți succes și să ajungeți bogat așa cum v-ați propus, profitul și primele vânzări au în mod natural scopul de a susține următoarele vânzări, reinvestind în business. Continuați să vă păstrați stilul de viață obișnuit, pentru a crea un business profitabil pe termen lung și acordați-vă un salariu suficient pentru a vă acoperi nevoile. Banii vor veni dacă știți cum să îi atrageți și știți să-i cheltuiți cu cap, însă nu din prima zi, nici din primul an, ci în timp.

2. Vor fi momente în care va trebui să vă motivați singur

Va trebui să vă preocupe modul în care funcționează piața și clienții dumneavoastră și mereu disponibil să rezolvați probleme. Când lansați pentru prima oară un business, sunteți pe cont propriu. În timp, cel mai probabil veți face angajări și veți ajunge să aveți o echipă competentă care să vă preia cea mai mare parte din responsabilități.

Pană atunci însă, sunteți singur. Și asta înseamnă că vă veți ocupa de vânzări, de marketing, de finanțe, de PR, de asistența clienților, ș.a. Dacă priviți lucrurile cu pozitivitate și sunteți motivat, experiența va fi distractivă și plină de oportunități să invățați lucruri noi și interesante.

3. Delăsarea înseamnă moartea business-ului dumneavoastră

O lipsă de structură este extrem de periculoasă pentru persoanele predispuse la delăsare. Este nevoie de un angajament solid pentru a începe să vă tratați afacerea ce pe una reală, cu un program rezonabil de lucru, rutină și plan de lucru pe care să-l respectați. Acestea vă vor permite să vă extindeți afacerea și să faceți bani.

4. Cea mai bună echipă nu se găsește la orice colț

Indiferent dacă sunteți în căutarea unor cofondatori, parteneri sau angajați, înainte de a le propune să lase totul deoparte și să intre în business-ul dumneavoastră, trebuie să vă asigurați că aveți și rezultate viabile prin care să devediți profitabilitatea business-ului dumneavoastră.

Aveți nevoie de  dovezi care să arate că afacerea merge și de beneficii atractive pentru a aduna o echipă care să vă susțină pe drumul spre succes.

5. Nu lăsați mândria să vă stea în cale

Realitatea este mai dureroasă decât pare, aproximativ 80% dintre business-uri eșuează. Din momentul în care vă propuneți să fiți propriul dumneavoastră șef, trebuie să fiți super conștient că există un risc mare să pierdeți.  Trebuie să lucrați din greu pentru a trece peste probleme, nu vă lăsați descurajat, unii antreprenori trec printr-o serie de eșecuri înainte de a găsi biletul câștigător.

Sursă:

1.https://www.gomag.ro/blog/5-lucruri-despre-antreprenoriat/