Proiectul „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol” la un an de implementare

Proiectul „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol” derulat de Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania (UNSR), in parteneriat cu Asociatia pentru sprijin in dezvoltarea economiei sociale-incluziune, responsabilitate, cooperatista, antreprenoriat social (IRCAS) si Asociatia „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila (C.I.D.I.E.D.D. Braila) a ajuns la un an de implementare. Astfel, in perioada ianuarie 2018 – februarie 2019 Consortiul proiectului a informat 515 persoane (284 de femei si 231 de barbati) din regiunea Sud-Est a Romaniei despre activitatea proiectului si finantator. In acceasi perioada au fost organizate 18 cursuri de formare profesionala, specializarea competente antreprenoriale, cu o durata de 40 de ore/curs, astfel: Braila – 5 cursuri, Tulcea – 4 cursuri, Vrancea – 2 cursuri, Constanta – 3 cursuri, Galati – 2 curs si Buzau  – 2 cursuri. Programul de formare profesionala a fost absolvit de 405 persoane, ce au acum noi competente utile pentru dezvoltarea unei afaceri, pentru integrarea pe piata muncii sau pentru avansare in cariera.

In cadrul concursului de planuri de afaceri organizat in cadrul proiectului au fost depuse 104 propuneri de afaceri, dintre acesteafiind selectate cele mai bune 40 de idei. Pentru a intelege si mai bine cum functioneaza o afacere, cei 40 de castigatori au parcurs un program de mentorat si practica de 40 de ore in domeniul de activitate in care vor dezvolta business-ul. La finalul programului de mentorat si practica un antreprenor a decis sa se retraga.

Ca urmare a activitatii derulate de Consortiul de proiect, in regiunea de Sud-Est a Romaniei au fost create 39 de start-up-uri, astfel:

  • Braila – 8 afaceri
  • Buzau – 7 afaceri
  • Constanta – 9 afaceri
  • Galati – 2 afaceri
  • Tulcea – 6 afaceri
  • Vrancea – 7 afaceri

Start-up-urile infiintare vor beneficia de o finantare totala de 5.164.590,18 lei.

Proiectul „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol” este finantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectiv specific 3.7 “Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana”.

Pentru mai multe informatii, puteti contacta echipa proiectului:

  • Facebook – @Startafaceriitale
  • Website – www.startafaceriitale.ro
  • E-mail: startafaceriitale@gmail.com