Importanța deratizării

Serviciile de deratizare au luat naștere o dată cu dorința de combatere a rozătoarelor din jurul casei. În momentul de față, problema rozătoarelor este întâlnită și în mediul urban unde populația se confruntă cu șoareci sau șobolani din jurul sau din interiorul spațiilor locuite. Rozătoarele ajung la maturitate sexuală foarte repede și astfel sunt capabile să se reproducă după doar 2-3 luni, având o perioadă de gestație foarte scurtă, respectiv 16-21 de zile. De asemenea, numărul ridicat de pui la care dă naștere o femelă, implicit 4 sau chiar în unele cazuri 12 pui reprezintă o amenințare pentru tot ce stă în calea șoarecilor, șobolanilor, hârciogilor și altor rozătoare, acestea fiind de neoprit fără contactarea profesioniștilor în deratizare.

Deratizarea reprezintă o activitate ce este direcționată către salvarea sănătății publice, concomitent cu reînființarea și organizarea echilibrului ambiental parțial distrus din cauza proliferării excesive a speciilor de dăunători.

Importanța serviciilor de deratizare constă în faptul că ameliorează daunele cauzate de infestarea cu șoareci și șobolani și elimină riscul de transmitere a unor maladii infective care sunt deosebit de periculoase pentru om. Atunci când vorbim despre spațiile comerciale sau turistice, aspectul igienic este cu atât mai important deoarece excrementele de șoareci și șobolani lasă și un impact psihologic negativ asupra acestora. Totodată, rozătoarele pot fi responsabile de întreruperea alimentării cu electricitate și chiar de scăpările de gaz.

Infestările pe care le pot suferi oamenii sau animalele domestice sau de companie sunt: febra mușcăturii de șobolan, leptopsiroza, salmoneloza, ciuma bubonică, etc.

Serviciile de deratizare vă scapă de orice tip de rozătoare, protejându-vă astfel sănătatea și bunurile, în cel mai scurt timp posibil iar orice moment în care ezitați să apelați la o echipă specializată crește semnificativ numărul de rozătoare din incinta în care și-au făcut cuibul.

Surse:

  1. https://0219662.ro/blog/care-este-scopul-serviciilor-de-deratizare/
  2. www.specialistii.ro