Vrei sa devii antreprenor? Nu rata ultimele sesiuni de informare pentru regiunea de Sud-Est a Romaniei

In cadrul proiectului „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol”, contract nr. POCU/82/3/7/104450, cod SMIS 2014+:104450, au loc ultimele sesiuni de informare pentru inscrierea in cursa pentru obtinerea de finantari nerambursabile de pana la 40,000 de euro. Urmatorul eveniment va fi organizat vineri, 17 august 2018, de la ora 11, la Hotel Dobrogea, Constanta.

Sunt asteptate sa participe toate persoanele interesate de initierea unei afaceri, care se regasesc in urmatoarele categorii de beneficiari – someri, studenti, persoane inactive, persoane care au un loc de munca, freelanceri sau antreprenori care au deja afaceri la care au o participatiune mai mica de 50% pot aplica pentru a obtine finantari de pana la 40.000 Euro din cadrul proiectului.

Cum ii vom ajuta pe viitorii antreprenori sa-si transforme visul intr-o afacere de succes:

  • 400 de persoane vor fi selectate pentru a participa la Cursul de antreprenoriat in cadrul caruia vor afla cum sa-si transforme visul in realitate. Absolventii acestui program de formare profesionala vor primi certificate cu recunoastere nationala;
  • Concursul de planuri de afaceri, pe care il vom organiza ulterior, are rolul de a premia cele mai bune 40 de planuri de afaceri. Suma pe care o vor primi pentru a porni pe calea antreprenoriatului este de 178,000 lei (o transa initiala de 75% si o transa reprezentand diferenta pana la valoarea totala a ajutorului de minimis, dupa ce beneficiarul face dovada ca a realizat in termen de 12 luni venituri ce reprezinta minimum 30% din valoarea transei initiale);
  • Stagiu de practica si deprinderea tainelor meseriei de la cei mai buni profesionisti din domeniul in care doresc sa isi desfasoare activitatea. Stagiul de practica se va desfasura chiar in regiunea de Sud-Est a Romaniei;
  • Programul de consiliere si mentorat va aduce alaturi de viitorii antreprenori profesionisti care ii vor ajuta in dezvoltarea afacerilor.

Proiectul este implementat de Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania (UNSR), in parteneriat cu Asociatia pentru sprijin in dezvoltarea economiei sociale-incluziune, responsabilitate, cooperatista, antreprenoriat social (IRCAS) si Asociatia „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila (C.I.D.I.E.D.D. Braila) si este finantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 „Locuri de muncă pentru toti”, Obiectiv specific 3.7 “Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana”.

Pentru mai multe informatii privind proiectul „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol”, puteti contacta echipa proiectului:

  • Facebook – @Startafaceriitale
  • Website – www.startafaceriitale.ro
  • E-mail: startafaceriitale@gmail.com