Ai o idee de afacere? Noi o finantam! Fonduri nerambursabile pentru 40 de antreprenori care vor sa-si transpuna visul in realitate

In cadrul proiectului „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol”, contract nr. POCU/82/3/7/104450, cod SMIS 2014+:104450, vor avea loc noi sesiuni de informare dedicate persoanelor care vor sa afle cum sa porneasca pe calea antreprenoriatului. Evenimentele vor fi organizate in judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea, si sunt parte din initiativa derulata de Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania (UNSR), in parteneriat cu Asociatia pentru sprijin in dezvoltarea economiei sociale-incluziune, responsabilitate, cooperatista, antreprenoriat social (IRCAS) si Asociatia „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila (C.I.D.I.E.D.D. Braila).

START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol se desfasoara pe o perioada de 36 de luni, intre 15 ianuarie 2018 – 14 ianuarie 2021 si este finantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv specific 3.7 “Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana”.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea derularii de activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, prin subventionarea a 40 de intreprinderi cu profil non-agricol din zona urbana si prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale a 400 de persoane care doresc sa demareze o activitate pe cont propriu din regiunea de Sud-Est a Romaniei.

Cum se poate aplica pentru obtinerea finantarii?

Someri, studenti, persoane inactive, persoane care au un loc de munca, freelanceri sau antreprenori care au deja afaceri la care au o participatiune mai mica de 50% pot aplica pentru a obtine finantari de pana la 40.000 Euro din cadrul proiectului. Inscrierile pentru verificarea eligibilitatii se fac aici.

400 de persoane din regiunea Sud-Est vor fi selectate pentru a participa la Cursul de antreprenoriat, in cadrul caruia vor afla cum sa-si transforme visul in realitate. Absolventii acestui program de formare profesionala vor primi certificate cu recunoastere nationala.

In urma concursului de planuri de afaceri se vor premia 40 de planuri de afaceri cu finantari de pana la 40.000 euro. 75% va reprezenta transa initiala, iar diferenta pana la valoarea totala a ajutorului de minimis va fi acordata dupa ce beneficiarul face dovada ca a realizat in termen de 12 luni venituri ce reprezinta minimum 30% din valoarea transei initiale. In perioada de initiere in tainele antreprenoriatului, aplicantii vor beneficia de consiliere si mentorat, dar si de stagii de practica.

Pentru mai multe informatii privind proiectul „START Antreprenorial-Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol”, puteti contacta echipa proiectului: